Saksanpaimenkoira on itsevarma, rohkea ja ennakkoluuloton koirarotu

Olisiko saksanpaimenkoira hyvä valinta koiraksi? Saksanpaimenkoira on maailmanlaajuisesti yksi suosituimmista käyttökoirista. Tämä monipuolinen seura-, vahti-, suojelu-, palvelus- ja paimenkoira oli kolmanneksi suosituin rotu Suomessa vuonna 2020. Rotu on älykäs ja sillä on jalo luonne. On varmasti monia syitä, miksi saksanpaimenkoira on koirarotujen kärjessä, mutta moni ihastuu heidän määrittelevään luonteeseensa: uskollisuuteen, rohkeuteen ja vakauteen.

saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoira on monipuolinen käyttökoira

Saksanpaimenkoira oli vuonna 2020 Suomen kolmanneksi suosituin koirarotu heti labradorinnoutajan ja jämtlanninpystykorvan jälkeen. Rodun tarkoitus oli alunperin lampaiden paimennus ja alkuperä voidaankin jäljittää 600-luvulle saakka. Nykyään kyseistä koirarotu on monipuolisesti esimerkiksi poliisin, armeijan ja tullin käytössä. Rotu soveltuu myös esimerkiksi pelastus-, terapia- ja palveluskoiraksi. Koulutettuna saksanpaimenkoira sopii myös aktiivisiin perheisiin, koska rotu on sosiaalinen ja lapsirakas sekä soveltuu samaan perheeseen muidenkin eläimien kanssa.

Uskollinen ja luotettava ystävä

Saksanpaimenkoira kuuluu keskikokoisiin ja suuriin koiriin (uros säkäkorkeus 60-65 cm, nartut 55-60 cm). Rotu on voimakas, lihaksikas ja ketterä, joka on valpas ja täynnä elämää! Hänen luonteenpiirteisiin kuuluu tasapainoisuus, vahvahermoisuus, itsevarmuus, ennakkoluulottomuus, säysyys, tarkkaavaisuus sekä ohjattavuus. Sille on luoteenomaista rohkeus, taistelutahto sekä kovuus, jota monipuoliselta koiralta edellytetään. Omistajalleen rotu on erittäin uskollinen ja luotettava, mutta kaipaa suuresti huomiota. Saksanpaimenkoira sopii vain aktiiviseen perheeseen, koska se vaatii paljon liikuntaa sekä älyllisiä haasteita ja virikkeitä ja onkin parhaimmillaan saadessaan haasteita.

Karvanlaatumuunnoksia on kaksi: normaali- ja pitkäkarvainen, joissa molemmissa on pohjavilla. Turkki on helpohko, koska sitä tarvitse leikata eikä nyppiä. Jatkuva turkinhoito useamman kerran viikossa on kuitenkin toivottavaa. Saksanpaimenkoiralla on monia terveysongelmia ja tyypillisimpiä näistä ovat esimerkiksi kyynär- ja lonkkanivelen kasvuhäiriö, välilevynrappauma sekä silmäsairaudet ja allergiat.

Jos harkitset saksanpaimenkoiraa, niin sinun tulee pohtia koiran tarkoitusta perheessäsi. Moni kasvattajista on erikoistunut erilaisiin linjoihin, minkä vuoksi koirilla on myös hieman erilaiset ominaisuudet. Paimennusviettiä ja työnhalua rodulla on kasvattajasta riippumatta.

Lue lisää: Mikä koirarotu minulle soveltuu parhaiten?

saksanpaimenkoira

Käy lukemassa saksanpaimenkoirasta lisää esimerkiksi Suomen Kennelliiton ylläpitämältä hankikoira.fi -sivustolta tai Saksanpaimenkoiraliitto ry:n sivuilta.

Ensi kertaan!

Vuffie xo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *