Koirakirja-arvostelu: Koirani elämä ja teot

Sisältää mainoslinkkejä, merkattu (*) -merkillä

Voihan Outi Virtanen, minkäs teit! Tää ”Koirani elämä ja teot” -kirja on kaikille niille, jotka rakastaa muistella kaikkea sitä, mitä oman koiran kanssa on tullutkaan tehtyä. Ne, jotka huomaavat selaavansa koiransa kuvia luurilta ehkä hävettävänkin usein, palaavat varmasti innoissaan myös tähän opukseen! Tää on kaikille niille, jotka tykkäävät lukea oman koiran elämästä ja yhteisistä hetkistä vielä vuosienkin päästä, kun aika on jo kullannut muistot.

Kirja koostuu muutamasta osiota ja väleissä on myös tilaa kuville ja yhteisille muistoille. Kirja jakaantuu neljään osaan ”Koira tuli taloon”, ”Kuonosta kantapäähän”, ”Hoivaa ja huolenpitoa” ja ”Koiranelämää”, joihin kaikkiin kirjataan koiran elämää ja yhteisiä juttuja vähän eri kulmista.

Koirani tuli taloon

Koira tuli taloon -osio alkaa koiran synttäripäivästä jatkuen koiran kotiutumiseen ja ensimmäisiin päiviin. Osioon raapustetaan tietoa muun muassa rodulle ominaisista asioista, koiran suvusta, mistä koirakaveri ei tykkää ja mikä taas on herkkua ja minkälaisia ruokatapoja koiralla on. Osioon kirjataan myös koiran oppimistavoista, yhteisistä ulkoiluhetkistä sekä koiran tavoista.

Kuonosta kantapäähän

”Koirani elämä ja teot” -kirjan toisessa osiossa valitaan koiraasi kuvaavia luonnehdintoja, raapustellaan asioita kavereista, leluista, koirasi kanssa viestimisestä, tempuista, näyttelyistä sekä esimerkiksi siitä, missä tilanteissa koira on parhaimmillaan ja mitkä on koirasi parhaita puolia.

Hoivaa ja huolenpitoa

Hoivaa ja huolenpitoa -osiossa kirjoitetaan ylös koiran lempparipaikkoja, tarinoita yksin kotona olemisesta sekä hoidossa.

Koiranelämää

Viimeinen osa kattaa koiran elämänkaaren pennusta varttuneempaan ikään ja pohditaan syvemmin, miten koira on muuttanut sinua ja elämääsi ja mitkä ovat esimerkiksi koirasi tärkeitä tapahtumia sekä mieleen jääneitä hetkiä.

Tykkään tosi paljon kirjan visusta sekä mukavan rennosta otteesta, jossa on kuitenkin fiksusti etenevä polku. Oon ihan varma, että tää vois olla myös huippuhyvä lahja vietäväksi uuteen koiraperheeseen! Vai mitä oot mieltä? (*) Kirjan voi käydä nappaamassa itselleen Adlibrikseltä, hinta (13,70 EUR) on super pieni sijoitus tähän arjessa mukana kulkevaan kirjaan, johon on ihana palata vuosi toisensa jälkeen!

Kurkkaa toki myös blogiteksti toisesta kirjasta täältä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *