Kultainennoutaja – miellyttämishaluinen ja seurallinen koira!

Kultainennoutaja on alun perin metsästyskoira (ammutun pienriistan noutaja), eikä se olekaan pelkkä seurakoira liikunnantarpeensa sekä ohjatun toiminnan tarpeen vuoksi. Jalostuksella ollaan pyritty nouto- ja työhaluun. Skotlannista lähtöisin oleva rotu on hyväntahtoinen, ystävällinen, tottelevainen ja älykäs & maailmanlaajuisesti erittäin suosittu.

kultainennoutaja

Kultainennoutaja on edelleen suosittu koirarotu

Kultainennoutaja oli vuonna 2020 Suomen viidenneksi suosituin koirarotu, vaikka rekisteröintimäärät ovatkin laskeneet suosituimmilta vuosilta. Kultainennoutaja on keskikokoinen ja säkäkorkeus on 51-61 cm (narttu 51-56 cm, uros 56-61 cm). Väriltään rotu on kullan- tai kermanvärinen, ja turkin hoitaminen voi olla melko työlästä: se vaatii trimmauksen, sekä melko paljon harjaamista ja pesemistä. Myös turkin kuivumisessa kestää melko pitkään. Karvanlähtö on toisinaan hyvinkin runsasta ja henkisesti helpottaa, kun asennoituu siihen, että karvaa löytyy kaikkialta! Kultaisetnoutajat jaetaan käyttölinjaisiin ja näyttelylinjaisiin.

Tämä rodun koulutus on melko helppoa ja rotu tuleekin toimeen monenlaisissa kodeissa. He tulevat erinomaisesti toimeen lasten kanssa ja ovat suojelevaisia. Lasten melu ja häly ei haittaa heitä – päinvastoin! He rakastavat omistajiaan ja ovat erittäin miellyttämisenhaluisia. Kultaisesta noutajasta saat uskollisen, rakastavan ja älykkään lemmikin! Kuten monet muut isommat koirat, niin kultainennoutajakin kypsyy hitaasti ja säilyttää höpsön ja leikkisän pentumaisen olemuksen ainakin noin 3-4 vuotiaaksi, osa ainakin osaltaan läpi elämän.

kultainennoutaja

Lue lisää: Mikä koirarotu sopii tarpeisiini

Monipuolinen koirarotu – sanomalehden kantamisesta aamiaisen tarjoiluun!

Kultainennoutaja ei ole vahtikoira. Noutamisen lisäksi kultainennoutaja sopii esimerkiksi erilaisiin metsästystehtäviin, jäljittämiseen, tottelevaisuuskoiraksi ja agilityyn. Rotua käytetään myös pelastuskoirana sekä hoito- ja palveluskoirana. Rotu tarvitsee päivittäistä kävelyä tai lenkkeilyä sekä nauttii esimerkiksi pihalla olemisesta, juoksemisesta, uimisesta, patikoimisesta sekä noutoleikeistä. He ovat onnellisia saadessaan pitää suussaan esimerkiksi palloa tai sanomalehteä! Kultainennoutaja on jalostettu työhön, joten he nauttivat työskentelystä monessa muodossaan – oli se sitten esimerkiksi aamupostin noutamista ovelta tai perheenjäsenten herättäminen pusuin! Kultaisennoutajan fyysinen väsyttäminen päivittäin pitää koiran tyytyväisenä! Rotu osallistuu mielellään päivän askareihin kanssasi sekä makoilee myös vieressäsi sohvalla.

Kurkkaa lisätietoa rodusta esimerkiksi Kultainen Rengas – Golden Ring ry:stä tai Suomen Noutajakoirajärjestö ry:n sivuilta.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *