Mistä löytää sopivat lelut koiranpennulle?

Leikkiaika – onko mitään parempaa? Onko lelut koiranpennulle harkinnassa? Koirille on olemassa valtaisa määrä erilaisia aktivointi-, veto-, pehmo-, vinku- ja puruleluja. Koiranleluille ja -tarvikkeille ei ole turvallisuusstandardeja, joten turvallisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota.

koiranpennulle

Mistä löydän koiranpennulle sopivan lelun?

Leikkiminen on jokaiselle koiralle sisäsyntyinen tarve, joka ilmenee eri tavoin. Koiranpennut ovat luonnostaan uteliaita ja leikkisiä & he tarvitsevat runsaasti stimulaatiota kehittyäkseen. Lelut auttavat rikastuttamaan koulutusta, torjumaan tylsyyttä, kun sinun pitää jättää rakkaasi kotiin, ne hillitsevät ongelmakäyttäytymistä sekä tarjoavat mukavuutta, kun he ovat hermostuneita.

Koirissakin on hurjasti eroa – kaikilla koirilla ei ole samanlaisia lajityypillisiä saalistustarpeita, joten toinen koira saattaa jättää pehmolelunkin rauhaan, kun taas toinen kaveri antaa sille minuuteissa kyytiä! Esimerkiksi labradorinnoutajat tykkäävät kantaa leluja suussaan niitä rikkomatta, kun taas bullterrierit rakastavat lelujen repimistä ja riehakasta retuuttamista. On siis hyvä pohtia koiran luonteenpiirteitä sekä sitä, mihin tarkoitukseen kyseinen lelu koiranpennulle hankitaan. Toiset lelut sopivat esimerkiksi mielen virkeänä pitämiseen ja toiset taas kutittavat koiranpennun aivonystyröitä sekä rentouttavat.

Kun koiranpentu on talossa, niin on hyvä pitää lelu aina kädessä tai ainakin lähellä, koska pennut oppivat suun kautta kuten ihmislapsetkin ja koiran pikkunaskalit voivat tarttua innostuksissaan myös ihmisen käteen. Koirat eivät ole nirsoja lelujen kanssa, joten kannattaa valvoa leikkiaikaa, jotta voit estää mahdollisesti ”suunnittelemattoman” toiminnan. Kengät, nam!

Turvallisuusasioihin tulee kiinnittää huomiota

Lelujen turvallisuuteen vaikuttaa esimerkiksi koiran aktiivisuustaso ja mieltymykset. Koiraa ei tulisi jättää koskaan yksin leikkimään leluillaan, koska kestävimmästäkin lelusta voi irrota palasia. Kestävinä ja monipuolisina pidetään esimerkiksi TPR-leluja. Vaikka pentujen lelut ovat monesti tavallista pienempiä, niin on syytä muistaa, että liian pienet lelut voidaan helposti niellä tai ne voi juuttua kurkkuun. Pehmolelujen etiketeistä kannattaa kurkata, että ne on soveltuvia myös alle 3-vuotiaille, eikä ne sisällä vaarallisia täytteitä, kuten pähkinänkuoria ja polystyreenihelmiä.

Lue lisää: Pentu tulossa, mutta kaikki tarvikkeet vielä hankkimatta?

koiranpennulle

Eli kurkkaa ainakin nämä: löytyyhän kotoa jo leluja halailuajalle, viilentäviä leluja hampaiden tuloon, erilaisia aktivointileluja sekä palloja noutamisen opetteluun? Kerro kommenteissa sun koiranpennun lempparit! Lisää vinkkejä koiran aktivointiin ja leluihin löytyy esimerkiksi Kennelliiton ylläpitämästä hankikoira.fi -sivustosta.

Palaamisiin!

Vuffie xo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *