Parhaimmat vinkit koiranpennun kotiintuloa varten!

Sisältää mainoslinkkejä, merkattu *-merkillä.

Pennut muuttavat yleensä uuden laumansa keskelle ollessaan seitsemän- tai kahdeksanviikkoisia. Koiranpennun elämänmuutos on valtaisa ja sopeutumiseen on hyvä varata aikaa. Miten helpottaa koiranpennun siirtymää tutun laumansa luota uuteen perheeseen? Tässä parhaat vinkit, joita netistä, erinäisistä koirayhteisöistä sekä koiraoppaista löytyi!

koiranpennun

Kun koiranpentu on jo lähes kotona

Koti on hyvä kontata kerran läpi ja miettiä, mihin pentu voisi upottaa hampaansa tai muuten satuttaa itsensä ja tehdä tarvittavat muokkaukset. Henkisesti yleensä helpottaa, jos asennoituu jo siihen, että hampaita saatetaan testailla esimerkiksi tuolinjalkoihin ja seiniin.

Koirille myrkyllisiä ruoka-aineita on muun muassa ksylitoli & suklaa sekä osa kasveista eli varmista, ettei kyseiset ruoat ja kasvit ole koiran ulottuvissa.

koiranpennun

Koiranpennun tullessa kotiin

Lue täältä, mitä koiranpennulle on hyvä hankkia ennen hänen saapumista. Pennun hankinta kannattaa ajoittaa esimerkiksi loma-ajankohtaan, jolloin hänen kanssaan on enemmän aikaa seurustella. Näin saadaan mahdollisimman turvallinen suhteenalku pennulle ja hänen uudelle laumalleen. Koiran kannattaa antaa tutustua rauhassa uuteen kotiin ja sen ihmisiin ja sopia ystävien tapaamiset vasta myöhäisempään ajankohtaan. Kaikki koirat ovat yksilöitä, joten sopeutumiseen kuluu vaihtelevasti aikaa.

Matot voi halutessaan kääriä rullalle ennen koiran tuloa tai sen jälkeen ja pissa-alustoja on hyvä levittää paikkoihin, joissa pikkunen kulkee. Toisinaan käy niin, että pentu vaikuttaa erikoisen reippaalta ja energiseltä, mutta todellisuudessa hän saattaa olla hyvin stressaantunut muutoksesta ja se voi näkyä ylivalppautena. Nukkumisen lisääntyminen tarkoittaa yleensä turvallisuuden tunteen lisääntymistä. Vanha sananlasku ”Älä häiritse nukkuvaa koiraa” on siis aivan kelpo kehoitus!

Koira kannattaa kannustaa nukahtamaan omaan petiinsä, mutta ensimmäiset yöt on hyvä nukkua koiranpennun näkö-, haju- ja kuuloetäisyydellä. Kun alatte harjoittelemaan yksinoloa, niin se on hyvä aloittaa silloin, kun koiranpentu on väsynyt. Tämä helpottaa rauhoittumisen opiskelua sekä yksinnukkumista. Osa käyttää rauhoittamiseen apteekista saatavaa feromonivalmistetta. Imettävä narttu erittää feromonia nisien välisen ihon rauhasista ja feromonin tyynnyttävä vaikutus pennun mielentilaan säilyykin läpi aikuisiän.

Olisiko sinulla jakaa hyväksi havaitsemiasi vinkkejä pennun kanssa oleskelun helpottamiseksi?

Ps. Katsokaa, minkä ”koiravauvakirjan” kuvittaja ja suunnittelija Outi Virtanen on suunnitellut! Voit tutustua siihen (*) täällä.

Kuullaan taas ensi kerralla!

Vuffie xo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *