Staffi on valloittava energiapakkaus!

Staffi eli staffordshirenbullterrieri herättää usein monenlaisia ensitunteita. Kuulun niihin, joka pienestä koirajännityksestä johtuen suhtautui rotuun ensimmäisellä kerralla varauksella.

Teksti sisältää mainoslinkkejä, merkattu (*) -merkeillä. Editoitu 30.5.22.

Kun 20 kiloa puhdasta rakkautta tuli tervehtimään minua ystäväni ovelle, niin tämä energiapakkaus herätti minussa varmaan vaistomaisesti monenlaisia fiiliksiä. Hetken siinä tutustuessamme ymmärsin, että tämä jos kuka on mitä lempein, tunteikkain ja energisin (ihan eri maata kuin jotkut rauhallisemmat rodut) pikkukaveri, jonka kohdalla saa laittaa myös jalat tukevasti maahan, ettei lennä kumoon. Kuten kaikkien koirien kohdalla, niin staffinkin kanssa historia on hyvä muistaa.

Staffi täällä – kuka siellä?

Staffi – isojen perheiden sekä lenkkipolkujen rakastaja!

Staffi on suhteellisen suosittu koirarotu myös Suomessa. Vuonna 2020 tämä englantilainen koirarotu oli 29:nneksi suosituin rotu Suomessa. Staffista sanotaan, että mitä enemmän sillä on ihmisiä ympärillään, sitä paremmin se voi. Lapsiperheisiin staffi soveltuu erinomaisesti, mutta perheen pienempien talutettavaksi staffit eivät sovellu. Tällä rodulla on erinomainen kivunsietokyky, joten pienet korvan tai hännän vedot eivät staffia hetkauta. Vahtikoiraksi tämä rotu ei sovellu – tai toki ehkä ulkonäkönsä puolesta, mutta siihen se jää!

Sosiaalistamista ei kannata jättää ”huomiseen”, koska etenkin mikäli staffia ei sosiaalisteta ja kouluteta varhain, niin suhtautuminen muihin eläimiin ei välttämättä ole ystävällistä.

Staffit rakastavat aktiivista arkea eli sohvaperunaksi tästä rodusta ei ole. Jahka tästä luistaa, niin näitä ”tutustumismatkoja” tehdään varmasti sitten kotona. Pienen koonsa vuoksi staffi sopii kuitenkin hyvin myös kerrostaloelämään, eikä se juuri hauku. Osa sanoo, että staffit ääntelevätkin ehkä enemmän ulisten, uikuttaen ja öristen.

Rotu on verrattain terve. Sairauksista tavallisimpia ovat ihosairaudet, allergiat ja liikuntaelinsairaudet.

Älä ala staffin pienen koon hämätä – tämä lihaksikas rotu on erittäin ketterä!

Staffit ovat 36-41 cm painavat 11-17 kiloa. Värejä on useampia: punainen, kellertävä, valkoinen, musta, sininen, juovikas tai mikä tahansa näistä valkoisen kaverina.

Turkin hoito on yksinkertaista – harjaus kerran viikkoon riittää hyvin!

Tutustu rotuihin!

Jos haluat tietää lisää lemppariroduistasi, niin Storytel, Bookbeat kuin Nextory -äänikirjapalveluista löytyy satoja tuhansia (100 000 – 500 000 riippuen palvelusta) e- ja äänikirjaa. Uusille jäsenille testijakso on veloitukseton ja alta löytyy ohjeet testijakson lunastamiseen!

Storytel:

Uudet Storytelin asiakkaat pääsevät (*) linkin kautta pääset testaamaan Storyteliä maksutta 14 päivän ajan. Storytel Unlimited (16,99 EUR / kk) antaa oikeuden rajoittamattoman lukemiseen ja kuuntelemiseen (yli 300 000 e- ja äänikirjaa). Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti hintaan 16,99 € / kk. Tilaus ei ole kuitenkaan sitova ja sen voi lopettaa milloin haluaa. (*) Tutustu Storyteliin tästä!

Bookbeat:

Bookbeatista löytyy jo yli 500 000 e- ja äänikirjaa. Uudet Bookbeatin asiakkaat pääsee (*) linkin kautta testaamaan BookBeat -Premiumia maksutta. BookBeatilla on kolme eri tilauspakettia: 9,99 € / kk maksava Basic -paketti, jolla voi lukea ja kuunnella 20 h / kk, Standard-paketilla (14,99 €) 100 h / kk ja Premium-paketilla rajattomasti hintaan 19,99 €. Rekisteröityessä valitset tilauspaketin, jonka haluat kokeilujakson jälkeen ja tilaus jatkuu automaattisesti kokeilujakson jälkeen valitun tilauspaketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole myöskään sitovia määräaikoja ja tilauksen voi lopettaa milloin vain. (*) Tutustu BookBeatiin tästä!

Koiran seurassa on levollinen olo, mutta muiden perheiden katseet ärsyttävät? Biologi Tiina Raevaaran Minä koira ja ihmiskunta -kirja antaa vastauksen siihen, miksi tunnet olosi levolliseksi koirasi kanssa, mutta muiden perheenjäsenten katseet voivat väsyttää. Se löytyy Bookbeatiltä (*) täältä ja Storyteliltä (*) täältä.

Nextory:

Nextoryn valikoimasta löytyy yli 100 000 e- ja äänikirjaa. Uudet asiakkaat pääsevät testaamaan Nextorya veloituksettomasti 30 päivää (*) linkin kautta.

Vuffien Adlibris-suosikit!

Kirjat:

1. (*) Koira – Suuri koirakirja

2. (*) Koirakirja – Matka koirien maailmaan

3. (*) Pentuneuvola

4. (*) Koirani elämä ja teot

5. (*) Pennusta kisavalmiiksi

6. (*) Piirrä koira 15 minuutissa

7. (*) Koirien elekieli

Koiranpentu tulossa kotiin jo lähiaikoina? Kurkkaa täältä, että kaikki välttämätön on hankittu.

Tutustu rotuun lisää esim. hankikoira.fi:n sivulla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *