Labradorinnoutaja on utelias ja ystävällinen koirarotu

Rakastettava labradorinnoutaja on Suomen suosituin koirarotu, eikä ihme, kun katsoo heidän lempeydestä hohtavia silmiään! Labbikset ovat monipuolisia käyttökoiria, mutta alunperin he ovat toimineet kalastajien apureina. Nykyään labradorinnoutajat toimivat esimerkiksi opas-, huume-, pommi- ja terapiakoirina sekä monenlaisissa haju- ja etsintätehtävissä poliisin ja tullin kollegana.

labradorinnoutaja

Lapsirakas ja uskollinen labradorinnoutaja

Rotu syntyi 1600-luvulla Newfoundlandin saarella Kanadan itärannikolla. 1900-luvun alkupuolelle saakka suosittiin mustia labradorinnoutajia, mutta sen jälkeen myös muut värit ovat tulleet hyväksyttävämmiksi.

Labradorinnoutaja soveltuu erinomaiseesti perhekoiraksi lapsirakkaan, iloisen ja uskollisen luonteensa ansiosta. Sanotaankin, että he rakastavat perheenjäsenistä etenkin lapsia! Labradorinnoutajat ovat tunnettuja ystävällisyydestään sekä synnynnäisestä miellyttämisen halustaan. He tulevat erinomaisesti toimeen perheen lähipiirin sekä naapurin koirien kanssa.

Labbikset ovat aktiivisia ja toiminnanhaluisia & onnellisimmillaan vedessä ja ulkona. He ovat myös tunnettuja väsymättömistä noutomaratoneista! Henkisesti labbikset kehittyvät hitaasti ja aikuiseksi he kasvavat yleensä vasta 3-4 –vuotiaina.

Eräässä ruotsalaisten koirien (13 097 koiraa) MH-luonnekuvauksen tuloksissa kävi ilmi, että labradorinnoutajat ovat uteliaimpia sekä rohkeimpia koiria ja sosiaalisuudessa he sijoittuivat kolmanneksi heti sileäkarvaisen noutajan ja bokserin jälkeen. Kyseisessä tutkimuksessa oli mukana 31 rotua ja aineisto on tällä hetkellä laajin koirien persoonallisuusominaisuuksien testiaineisto. Ei hullummin labbiksilta siis!

Labradoreja on kolmea väriä, keltaista, kokomustaa ja suklaanruskeaa ja uroksen säkäkorkeus on 56-57 cm (30 kg) ja narttujen 54-56 cm (28 kg). Labradorinnoutaja on perusterve ja kestävä rotu, jonka yleisimmät terveysongelmat ovat atopia, luusto-ongelmat ja muutamat perinnölliset silmäsairaudet. Turkissa on vettähylkivä aluskarva, joten turkki on helppohoitoinen. Sen osalta riittää viikoittainen harjaus sekä pesu tarvittaessa. Karvaa labradorinnoutajalta lähtee jonkin verran jatkuvasti ja suurempi karvanlähtö on kaksi kertaa vuodessa.

Lue lisää: Mitä koirarotu sopii sinulle parhaiten?

labradorinnoutaja

Labradorinnoutajat ovat aktiivisia, joten sohvalle he eivät sovi. Heidät on kehitetty psyykkisesti vaativiin tehtäviin, jonka vuoksi tyytyväisenä pysyäkseen he tarvitsevat paljon liikuntaa ja aivotyöskentelyä tyydyttääkseen luontaisen jäljitysviettinsä. He ovat miellyttämishaluisia ja älykkäitä, minkä vuoksi kouluttaminen on suhteellisen vaivatonta.

Lue lisää labbiksesta esimerkiksi Suomen Kennelliiton ylläpitämästä hankikoira.fi -sivustosta.

Ensi kertaan!

Vuffie xo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *