Vastuullinen koiranruoka – totta vai sanahelinää?

Koiranruoka mietinnässä?

Sisältää mainoslinkkejä, merkattu (*)-merkillä

Alvar Pet on pari vuotta sitten perustettu lemmikkialan startup-yritys, joka haluaa minimoida koirien hiilitassujäljen. Siis minkä?

koiranruoka
Kuva Unsplash

Koiranruoka kotiin kannettuna

Tiesitkö, että koiran ilmastokuormituksesta noin puolet tulee ruokakipon sisällöstä? Tästä syystä Alvar onkin lähtenyt mukaan ilmastotalkoisiin ruoasta käsin. Vastuullisuus ei jää ainoastaan ruoan tuotantoon, vaan Alvar tekee raaka-aine-, tuotanto-, pakkaus-, kuljetus- ja tarjoamavalinnat ympäristö edellä. Hiilitassujälki onkin 84 % pienempi kuin muiden keskimääräisten premium-kuivaruokien. He hyvittävät päästöt rahoittamalla suomalaisen metsän hiilensidontakyvyn lisäämistä. Voit lukea Alvarin vastuullisuusraportin (2020) (*) täältä.

Ruoan tilausmalli on yksinkertainen – he toimittavat ruokaa kotiovelle joustavalla jatkuvalla tilausmallilla. Alvar Petin 2 € kokeilujakso eli maistiaispaketti on riskitön tapa kokeilla tätä, eikä se sido jatkotilaukseen. Ihanan helppoa, eikö?

Koiranruoan valinnassa huomioidaan koiran yksilölliset tarpeet

Tilausvaiheessa kerrot koiran sukupuolen, rodun, syntymäajan, aktiivisuuden, kehotyypin sekä mahdolliset erityistarpeet. Voit myös ilmoittaa, jos koirasi tykkää jostakin tietystä mausta tai antaa Alvarin näyttää ensisijaisen suosituksensa. Äitini sheltille Alvar suosittelee Alvarin Vauhti-nollapäästönappuloita (5,50 EUR / kg) 129 grammaa päivässä.

Määrä lasketaan iän, rodun, aktiivisuustason ja kehotyypin mukaan. Näet reseptin keskeisimmät raaka-aineet (tässä tapauksessa hävikkikana, peruna ja villikala). Reseptit ovat eläinlääkärien kehittämiä ja ne on valmistettu Tanskassa pohjoismaisista raaka-aineista. Kasvikset ja juurekset tulevat Tanskasta ja Norjasta (pl. soija ja tomaatti). Siipikarja on pääosin”hävikkikanaa”. Nämä tulevat pääosin Tanskan ja Ruotsin lisäksi Pohjois-Saksasta. Viljat tulevat Tanskasta ja kalat Pohjoismaista. Jos ostoskoristasi löytyy järvikalalisuketta, niin se kalastetaan ja valmistetaan Suomessa. Yrtit ja marjat tulevat Pohjoismaista ja Saksasta. Hukkapätkä Hirvet on tehty ja hirvet metsästetty Suomessa.

2 euron hintaan saa maistiaistarjouksena 2 kg nappuloita, joten niistä riittää mukavasti testattavaa muutamaksi viikoksi. Uutta ruokavaliota ei kannata vaihtaa hetkessä, vaan pikkuhiljaa noin viikon aikana. Alvar Pet lähettää sinulle uuden satsin nappuloita ennen kuin aiempi pussisi on tyhjä.

Koiran ravitsemustarpeet muuttuvat ikääntyessä

Tiesitkö, että koiran vanhetessa myös ravitsemustarpeet muuttuvat? Alvarilta löytyykin seniorikoirille tarkoitettua täysravintoa. Voit lukea aiheesta lisää Alvarin (*) blogitekstistä. Myös pentujen ruokinta onnistuu koiranpentujen tarpeisiin sopivilla resepteillä, joita löytyy (*) neljää erilaista kasvuajan tarpeesta riippuen.

Neljä syytä tilata koiranruoka Alvarilta

  1. Ruoka valmistetaan pohjoistamaisista raaka-aineista tuulivoimalla (Tanskassa). Kaikkien tuotteiden pohjoismaisuusaste on 84 prosenttia ja nappuloiden 74 prosenttia.
  2. Ruoat toimitetaan kotiin ilman välikäsiä.
  3. Kun annat Alvarin nollapäästönappuloita suosituksen mukaan, niin Alvarilta osataan lähettää uusi satsi ennen aiemman loppua. Ihanan stressitöntä!
  4. Tuet pohjoismaalaista kasvuyrittäjyyttä sekä olet osaltasi mahdollistamassa kestävämmän tulevaisuuden!

Vuffie xox

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *