Villakoira on paljon muutakin kuin kaunis ulkomuoto

Villakoira on yksi suosituimmista koiraroduista ja syy on helppo ymmärtää: he ovat (huomattavan) älykkäitä, kiintyviä ja innokkaita sekä keskipisteenä viihtyviä kavereita, joilla on ikoninen kiharaturkki.

Sisältää mainoslinkkejä, merkattu *-merkillä

villakoira
Kuva Unsplash

Villakoiran historiasta ei olla täysin yksimielisiä. Monien mielestä se on peräisin Ranskasta, mutta yleisesti uskotaan, että juuret on Saksassa, missä se toimi vesikoirana. Sanan villakoira uskotaan olevan peräisin vanhasta saksankielisestä sanasta ”pudeln”, mikä tarkoittaa karkeasti käännettynä ”loiskauttaa veteen”. Jotkut väittää, että rotu voi olla peräisin myös Tanskasta, Portugalista, Espanjasta tai Afrikasta. Nykyään rotu tunnetaan erityisesti seurakoirana.

Villakoira on yksi helpoimmin tunnistettavista roduista

Villakoira on helppo tunnistaa jo sen suorasta kuonosta, pitkistä pään lähellä roikkuvista korvista ja pienistä tassuista, mutta tunnistettavin osa on kuitenkin sen upea turkki! Muunnoksia löytyy neljä: toy-, kääpiö-, keskikokoinen tai isovillakoira ja värejä on kuusi. Rotua pidetään melko helposti koulutettavana (vaikka sanotaan, että oppii tilaisuuden tullen myös manipuloimaan) ja sen kanssa voikin harrastaa monipuolisesti esimerkiksi näyttelyjä, agilityä, jäljestystä, koiratanssia tai TOKO:a. Villakoiria on koulutettu myös palvelu- ja suojeluskoiriksi.

Rodun rakenne ei altista villakoiraa terveyshaasteille ja se onkin melko terve rotu. Villakoira on kuuluisa upeasta turkistaan, jotka leikataan usein useilla eri tavoilla. Villakoiran karvapeite edellyttää runsaasti aikaa, vaivannäköjä sekä euroja: turkki pestään tarpeen mukaan, kuivataan suoraksi ja muotoillaan halutulla tavalla. Karvaa villakoirasta ei lähde.

Jos haluat ymmärtää lisää villakoirista, niin kurkkaa esimerkiksi Adlibriksen valikoima (*) villakoirakirjoista. LifeSaverilla on ihan syötävän söötit villakoiraheijastimet (ei tyyppihyväksyttyjä).

Oletko jo hyödyntänyt Storytelin, Bookbeatin ja Nextoryn veloituksettomat äänikirjapalvelututustumisjaksot? Niistä löytyy satoja tuhansia e- ja äänikirjoja ja koirakirjojakin kymmenittäin!

Storytel:

Uudet Storytelin asiakkaat pääsevät (*) linkin kautta testaamaan Storyteliä maksutta 14 päivän ajan. Onko esimerkiksi (*) Vilma ja villakoiran vainu tuttu? Storytel Unlimited (16,99 EUR / kk) antaa oikeuden rajoittamattoman lukemiseen ja kuuntelemiseen (yli 300 000 e- ja äänikirjaa). Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti hintaan 16,99 € / kk. Tilaus ei ole kuitenkaan sitova ja sen voi lopettaa milloin haluaa. (*) Tutustu Storyteliin tästä!

Bookbeat:

Bookbeatista löytyy jo yli 500 000 e- ja äänikirjaa. Uudet Bookbeatin asiakkaat pääsee (*) linkin kautta testaamaan BookBeat -Premiumia maksutta. BookBeatilla on kolme eri tilauspakettia: 9,99 € / kk maksava Basic -paketti, jolla voi lukea ja kuunnella 20 h / kk, Standard-paketilla (14,99 €) 100 h / kk ja Premium-paketilla rajattomasti hintaan 19,99 €. Rekisteröityessä valitset tilauspaketin, jonka haluat kokeilujakson jälkeen ja tilaus jatkuu automaattisesti kokeilujakson jälkeen valitun tilauspaketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole myöskään sitovia määräaikoja ja tilauksen voi lopettaa milloin vain. (*) Tutustu BookBeatiin tästä!

Nextory:

Nextoryn valikoimasta löytyy yli 100 000 e- ja äänikirjaa. Uudet asiakkaat pääsevät testaamaan Nextorya veloituksettomasti 30 päivää (*) linkin kautta.

villakoira
Kuva Julia Austin (Unsplash)

Olisi kiva kuulla kokemuksia erikokoisista villakoirista. Löytyykö teiltä esimerkiksi minivillakoira tai harkitsetko jotakin villakoiraa teille? Jaa teidän tarina kommenteissa!

Ensi kertaan!

Vuffie xo

Kurkkaa myös:

Vinkit koiranpennun kotiintuloon täältä.

Mistä sopivat lelut koirallesi? Lue täältä.

Vinkit koiranpennun ulkoiluun täältä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *